MOVIMENTS I REFORMES

escenaris, butaques i postures diverses

Mozartnu

leave a comment »

El tema: la bellesa del cos a ritme de Mozart. Vaja, perill: escollir una gran música acostuma a ser sinònim de buscar emoció fora d’una dansa, en si mateixa, pobra en emocions. A veure.

A l’esquerra de l’escenari, una obra estrenada el 1986, amb la mateixa parella de ballarins d’aleshores. A la dreta, l’obra actualitzada amb 2 ballarins joves. L’objectiu declarat i igualment inevitable: comparar el tractament de la bellesa d’abans amb el d’ara.

Doncs a l’esquerra, l’evidència que allò que es va estrenar 22 anys enrera potser va tenir el seu valor històric, però no pas estètic: hi ha idees trillades, poc desenvolupades i més metafòriques que no pas eficaces en si mateixes. A la dreta, l’evidència que hem anat de mal en pitjor: si la part antiga encara té alguna cosa de performance platjera a l’estil Canet Rock, la part nova cau en els tòpics insubstancials sobre la joventut (que si més despreocupada, més rítmica, menys espiritual, etc) amb un llenguatge corporal rudimentari.

A l’esquerra, 2 ballarins grandets que fan el que poden, al límit del ridícul. A la dreta, 2 ballarins una mica més en forma que desenvolupen ben poca cosa. Música clàssica per definir els adults de l’esquerra, música màquina per definir els joves de la dreta (lectura: pel mateix, abans no servien els Rolling, ara no serveix Mozart). A l’esquerra, despullats; a la dreta, despullats. Tots despullats: la bellesa del cos per justificar, sense més, tot el muntatge.

Acaben, es vesteixen i, mentre se’n van, creuen una última mirada pseudo-poètica a l’estil Jesucrist Superstar: “mmmm, què hem fet?”

(Mozartnu és un espectacle de Iago Pericot amb Jordi Cortés, Neus Ferrer, Óscar Kapoya i Roser López Espinosa, fent d’ell, ella, ell i ella respectivament. Mercat de les Flors, del 15 al 20 d’abril.)

Anuncis

Written by sr 1

Abril 16, 2008 a 10:32 pm

Arxivat a Dansa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: